Lentilkové cookies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 g másla pokojové teploty
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/4 hrnku bílého cukru
- 1 vejce větší
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička sody
- špetka soli
- 1 hrnek lentilek
Postup Lentilkové cookies
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180°C.
V jedné míse vyšleháme máslo s oběma cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt.
V jiné míse smícháme mouku, škrob, sodu a sůl. Tuto směs pomalu přimícháváme k “mokré” směsi. Nakonec přimícháme lentilky. (Můžeme si ponechat asi 1/4 hrnku lentilek na položení navrch.)
Lžící dáváme na plech, vyložený pečícím papírem, kopečky (3ks x 4ks – cookies se ještě rozplácnou). Pečeme 8-10 minut.
Hotové sušenky necháme na vyndaném plechu ještě asi 2 minuty, poté přemístíme, nejlépe na mřížku, a necháme odležet do zchladnutí.