Králík perníkáč
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králičí stehna
- 200 g míchané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel nakrajené na kostičky)
- 1 cibule
- máslo
- olej
- citron
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- hřebíček
- sůl
- pepř
- trocha cukru
- skořice
- rozmarýn
- tymián
- perník na strouhání
- mandle
- švestky (dávají se sušené, ale já jsem tentokrát zkusila přidat par mražených už do základu)
- cca 200 ml červeného vína
Postup Králík perníkáč
Postup přípravy receptu
-
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.
Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou, osolíme, přidáme koření v sítku cukr, par koleček citronu i s kůrou a par švestek. Dusíme do měkka.
Pak maso vyndáme a uchováme v teple.
Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přez cedník.
Znovu prohřejeme podle chuti dochutíme (mužeme přidat švestková povidla pokud švestky nejsou v zakladu), přidáme mandlicky a uplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění ale už nevaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd