Králík perníkáč

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
200 g míchané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel nakrajené na kostičky)
1 cibule
máslo
olej
citron
nové koření
bobkový list
celý pepř
hřebíček
sůl
pepř
trocha cukru
skořice
rozmarýn
tymián
perník na strouhání
mandle
švestky (dávají se sušené, ale já jsem tentokrát zkusila přidat par mražených už do základu)
cca 200 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.

  2. Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou, osolíme, přidáme koření v sítku cukr, par koleček citronu i s kůrou a par švestek. Dusíme do měkka.

  3. Pak maso vyndáme a uchováme v teple.

  4. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přez cedník.

  5. Znovu prohřejeme podle chuti dochutíme (mužeme přidat švestková povidla pokud švestky nejsou v zakladu), přidáme mandlicky a uplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění ale už nevaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!