Vajíčko a chřest

Recepty, Ostatní

Suroviny

Počet vajec dle počtu strávníků
zelený chřest nebo bílý chřest
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme chřest. Zelený neloupeme, pouze odlomíme možné dřevnaté konce. Bílý chřest oloupeme od cca 2 cm pod hlavičkou celý, třeba škrabkou na brambory. Taktéž odlomíme zdřevnatělou část.

  2. Vložíme do vody (nejlépe svázaný do svazku a nastojato) a vaříme tak, aby zůstal křupavý.

  3. Vejce vložíme do vody a od doby varu vaříme 2-3 minuty.

  4. Poté vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.

  5. Vejce dáme do kalíšků k tomu určených a chřest namáčíme ve žloutku, který si podle chuti osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!