Nákyp z kysaného zelí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g ve slupce vařených brambor
- 600 g kysaného zelí
- 1 bílá část pórku
- 4 rajčata (mohou být i nakládané, měla jsem své)
- sůl
- pepř čtyř barev
- Omáčka:
- 250 g zakysané smetany nebo jogurtu (podle chuti)
- 2 vajíčka
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1/2 lžičky anýzu
- na posypání tvrdý sýr
- 70 g uzené slaniny
Postup Nákyp z kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
V šupke uvarené zemiaky narežeme na pláty. Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme, aby nebola dlhá.
Do vymazaného pekáčika dáme kapustu, rozložíme na kolieska narezaný pór a paradajky, osolíme, okoreníme a vejárovite poukladáme kolieska zemiakov.
Všetky prísady na omáčku zmiešame a polejeme zemiaky.
Navrchu bohato posypeme syrom a rozložíme na kocky narezanú slaninu.
Pečieme v rúre pri 180°C asi 25-30 minút.