Nákyp z kysaného zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g ve slupce vařených brambor
600 g kysaného zelí
1 bílá část pórku
4 rajčata (mohou být i nakládané, měla jsem své)
sůl
pepř čtyř barev
Omáčka:
250 g zakysané smetany nebo jogurtu (podle chuti)
2 vajíčka
sůl
pepř
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1/2 lžičky anýzu
na posypání tvrdý sýr
70 g uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. V šupke uvarené zemiaky narežeme na pláty. Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme, aby nebola dlhá.

  2. Do vymazaného pekáčika dáme kapustu, rozložíme na kolieska narezaný pór a paradajky, osolíme, okoreníme a vejárovite poukladáme kolieska zemiakov.

  3. Všetky prísady na omáčku zmiešame a polejeme zemiaky.

  4. Navrchu bohato posypeme syrom a rozložíme na kocky narezanú slaninu.

  5. Pečieme v rúre pri 180°C asi 25-30 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!