Rybí koláč

Recepty, Ryby

Suroviny

5 velkých brambor
2 vejce
2 plné hrsti čerstvého špenátu
100 g slaniny
1 nadrobno nakrájená větší cibule
1 mrkev (nadrobno nakrájená)
olivový olej
250 ml smetany
2 plné hrsti nastrouhaného Parmazánu nebo Čedaru
šťáva z 1 citrónu
1 vrchovatá lžička anglické hořčice
1 vrchovatá hrst nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
500 g filety z tresky nakrájené na proužky
muškátový oříšek
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dám vařit brambory.

  2. Pak uvařím vejce natvrdo, nakrájím na čtvrtiny a spařím špenát.

  3. Špenát, vejce a nakrájenou rybu dám do větší zapékací misky, promíchám a přeliji omáčkou ze sýra.

  4. Omáčka ze sýra: osmahnu cibulku s mrkví a se slaninou, přiliju 250 ml smetany a nechám projít varem. Odstavím a přidám sýr, hořčici, petržel a citronovou šťávu

  5. Uvařené brambory rozmačkám s trochou oliv.oleje, osolím, opepřím, dochutím muškátem a pak dám navrch zapékací misky

  6. Dám do předehřáte trouby na 230° C a peču 30 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!