Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velká kedlubna
- lžíce másla
- 200 g husté zakysané smetany
- mléko podle potřeby
- 1-2 lžíce hl. mouky podle toho kolik chcete mít omáčky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- cukr podle chuti
Postup Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rozpustíme máslo a kedlubnu dusíme do měkka, trvá to chvíli. Je li třeba podlijeme, ale malinko, sama pustí vodu.
Smetanu zředíme mlékem, podle toho kolik chceme omáčky. Přidáme mouku a důkladně promícháme.
Přimícháme ke kedlubnám a povaříme. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem(ten tam musí být cítit) a případně cukrem. Podáváme s vařenými bramborami a vejcem na tvrdo.