Masové ďábelské toasty
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg libovějšího bůčku
- 5 červených špičatých paprik
- 3 bílé papriky
- 6 větších rajčat
- 200 g celeru
- 6 velkých stroužků česneku
- 2 velké cibule
- 1 rajčatový protlak (150 g)
- 1 PL sladké papriky
- chilli papričky podle chuti
- 1 PL cukru
- 1 PL octa
- sůl a pepř
Postup Masové ďábelské toasty
Postup přípravy receptu
-
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše, včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená. Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.
Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.