Polévka „kyselka“ jak jí měl rád tatínek
Recepty, PolévkySuroviny
- fazolové lusky
- 2 vajíčka (uvařená)
- špek
- 150 g uzeného masa
- 1 velká cibule
- 1 menší mrkev
- 1-2 vrchovaté PL polohrubé mouky
- 1 lžička papriky pálivé
- kmín
- hrubozrnná sůl
- pepř
- tymián
- libeček
- vývar (měla jsem litr)
- ocet
Postup Polévka „kyselka“ jak jí měl rád tatínek
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a mrkev nakrájíme spolu se špekem a uzeným na kostičky. Dáme do hrnce a společně smažíme cca 5 minut.
Pak přidáme polohrubou mouku, opražíme a přidáme papriku pikant a zalijeme vývarem. Promícháme metličkou a přidáme pokrájené fazolové lusky, kmín, sůl a tymián. Polévku povaříme cca 20 minut.
Na závěr dochutíme octem, pepřem a přidáme nakrájená vajíčka. Na ozdobu jsem použila listy libečku a celeru.