Vepřová líčka s paprikami a rajčátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks vepřových líček
1 cibule
1 červená paprika
1 bílou papriku
chilli dle chuti
12 cherry rajčátek nebo konzerva
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
vývar na podlévání
půl lžičky sladké mleté papriky
půl lžičky koření čubrica
sůl
pepř
dle potřeby cukr

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme a nakrojíme, abychom udělali plátek. V pánvi rozehřejeme sádlo a osolená, opepřená líčka restujeme z obou stran. Přihodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a společně restujeme až do zlatavé barvy cibule, přidáme mletou papriku a čubricu.

  2. Podlijeme vývarem masovým nebo zeleninovým, přiklopíme a dusíme za občasného míchání cca 30 minut. Přidáme nakrájené očištěné papriky, polovinu nakrájených a zbytek celých cherry rajčátek. Podle potřeby podléváme vývarem a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut. Líčka jsou krásně měkká.

  3. Podle kyselosti rajčátek mírně přisladíme a můžeme zahustit 1 lžičkou solamylu rozmíchanou v trošce vody. Zpravidla ale stačí přírodní šťáva z cibule a paprik, záleží jak kdo rád a jakou zvolí přílohu. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!