Vepřová líčka s paprikami a rajčátky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 ks vepřových líček
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 bílou papriku
- chilli dle chuti
- 12 cherry rajčátek nebo konzerva
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- vývar na podlévání
- půl lžičky sladké mleté papriky
- půl lžičky koření čubrica
- sůl
- pepř
- dle potřeby cukr
Postup Vepřová líčka s paprikami a rajčátky
Postup přípravy receptu
-
Líčka očistíme a nakrojíme, abychom udělali plátek. V pánvi rozehřejeme sádlo a osolená, opepřená líčka restujeme z obou stran. Přihodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a společně restujeme až do zlatavé barvy cibule, přidáme mletou papriku a čubricu.
Podlijeme vývarem masovým nebo zeleninovým, přiklopíme a dusíme za občasného míchání cca 30 minut. Přidáme nakrájené očištěné papriky, polovinu nakrájených a zbytek celých cherry rajčátek. Podle potřeby podléváme vývarem a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut. Líčka jsou krásně měkká.
Podle kyselosti rajčátek mírně přisladíme a můžeme zahustit 1 lžičkou solamylu rozmíchanou v trošce vody. Zpravidla ale stačí přírodní šťáva z cibule a paprik, záleží jak kdo rád a jakou zvolí přílohu. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.