Smetanové bábovičky po belémsku

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 balení listového těsta
2 dl tekuté šlehačky
4 žloutky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžičky vanilkový pudinkový prášku
nastrouhaná citronová kůra z 1 citrónu
moučkový cukr
skořice na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválíme asi na 2 mm, vykrájíme kolečka velikosti malých plechových formiček (vánoční), které vypláchneme studenou vodou a nakrájená kolečka do nich vložíme.

  2. Mezitím ve vodní lázni zahřejeme smetanu a metličkou zašleháme žloutky s cukrem, za stálého míchání přivedeme k bodu varu a pak přidáme pudink a prášek rozmíchaný v trošce studené vody. Vymícháme do krému (konzistence teplého pudinku).

  3. Teplý krém vkládáme na těsto do formiček,do 3/4 nebo i k okraji, krém sice vyběhne nahoru, ale po vychladnutí klesne.

  4. Pečeme na 200°C 10-15 minut, ještě teplé vyndáme z formiček, můžeme si pomoci špičkou nože, ale většinou jdou hladce vyklápět. Posypeme skořicí a moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!