Smetanové bábovičky po belémsku
Recepty, CukrovíSuroviny
- 1 balení listového těsta
- 2 dl tekuté šlehačky
- 4 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky vanilkový pudinkový prášku
- nastrouhaná citronová kůra z 1 citrónu
- moučkový cukr
- skořice na posypání
Postup Smetanové bábovičky po belémsku
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozválíme asi na 2 mm, vykrájíme kolečka velikosti malých plechových formiček (vánoční), které vypláchneme studenou vodou a nakrájená kolečka do nich vložíme.
Mezitím ve vodní lázni zahřejeme smetanu a metličkou zašleháme žloutky s cukrem, za stálého míchání přivedeme k bodu varu a pak přidáme pudink a prášek rozmíchaný v trošce studené vody. Vymícháme do krému (konzistence teplého pudinku).
Teplý krém vkládáme na těsto do formiček,do 3/4 nebo i k okraji, krém sice vyběhne nahoru, ale po vychladnutí klesne.
Pečeme na 200°C 10-15 minut, ještě teplé vyndáme z formiček, můžeme si pomoci špičkou nože, ale většinou jdou hladce vyklápět. Posypeme skořicí a moučkovým cukrem.