Dýňovo-celerová kaše
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g na kostky nakrájené dýně Hokkaido
- 300 g na kostky nakrájeného celeru
- 150 g másla
- 1 palice pečeného česneku
- smetana nebo mléko na zředění (100-150ml)
- sůl podle potřeby
Postup Dýňovo-celerová kaše
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme. Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8 minut (v obyčejném hrnci cca 20 minut).
Mezitím dáme ohřát smetanu nebo mléko.
Papiňák otevřeme, vodu slijeme, přidáme máslo, vymačkaný pečený česnek a šťouchadlem na brambory ušťoucháme. Podle toho, jak hustou chceme kaší mít, přiléváme postupně během šťouchání horkou tekutinu.
Podle potřeby osolíme a podáváme k různě upravenému masu. Můžeme také podávat jako samostatný pokrm, posypaný osmaženou cibulkou a slaninou.