Smažené kapustičky v Hrašce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- cca 8 kusů růžičkové kapusty
- 100 g Hrašky na obalování
- 150 ml vody
- 2-3 lžíce kukuřičné mouky na obalení kapustiček (může být i hladká)
- sůl
- olej na smažení
Postup Smažené kapustičky v Hrašce
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody na 5-7 minut.
Hrašku přichystáme podle návodu na sáčku. Zhruba ze 100 g Hrašky a 150 ml vody umícháme těstíčko.
Uvařené kapustičky, ještě vlhké, obalíme v mouce a následně v těstíčku z Hrašky. Smažíme ze všech stran na oleji dorůžova. Pokud po obracení jednotlivých kousků zjistíme, že zespodu je málo těstíčka, můžeme během pečení přidat těstíčko na místa, kde je to potřeba a ještě z té strany osmažit.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, popřípadě se zeleninovým salátem.