Krůtí maso s párkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g krůtích prsou
- 1 malá cibule
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 bujón
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička červené papriky
- 3 tenké vepřové párky
- 1 stroužek česneku
- 500 ml 10% smetany na vaření
- 1 lžíce polohrubé mouky
Postup Krůtí maso s párkem
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno.
Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud maso nezačne trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme bujón, hořčici rozmíchanou v troše vody a dusíme, dokud maso není měkké.
Mezitím nakrájíme párky na půlkolečka a oloupaný stroužek česneku nastrouháme na jemno. K měkkému masu přidáme párky a česnek.
Ve smetaně rozmícháme mouku, omáčku zahustíme, provaříme a odstavíme.