Krůtí maso s párkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g krůtích prsou
1 malá cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
1 bujón
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička červené papriky
3 tenké vepřové párky
1 stroužek česneku
500 ml 10% smetany na vaření
1 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno.

  2. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud maso nezačne trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme bujón, hořčici rozmíchanou v troše vody a dusíme, dokud maso není měkké.

  3. Mezitím nakrájíme párky na půlkolečka a oloupaný stroužek česneku nastrouháme na jemno. K měkkému masu přidáme párky a česnek.

  4. Ve smetaně rozmícháme mouku, omáčku zahustíme, provaříme a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!