Divoká svíčka z býčkova líčka - dělená strava (zvířátka)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 600 g hovězích líček
- trochu slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 větší mrkve
- 1/3 většího celeru
- 3 dcl červeného vína
- 3 dcl vody
- Koření:
- 2 bobkový list
- 5 nové koření
- 10 celý pepř
- 5 jalovec
- větvička čerstvého rozmarýnu
- 1 dcl smetany
- sůl
- umělé sladidlo
Postup Divoká svíčka z býčkova líčka - dělená strava (zvířátka)
Postup přípravy receptu
-
Příprava v tlakovém hrnci (papiňáku): Na oleji z obou stran orestujeme hovězí líčka. Přidáme očištěnou zeleninu, pokrájenou na větší kousky, podlijeme vodou a vínem. Vsypeme koření, přiměřeně osolíme a dáme dusit cca na 3/4 hodinky.
Pak přecedíme do jiného hrnce, maso si dáme bokem, zeleninu z cedníku opatrně vybereme (abychom se zbavili koření) a přidáme do hrnce, rozmačkáme co to jde, pak do hladka rozmixujeme. Zelenina nám vše krásně zahustí, pro zjemnění přidáme ještě deci smetany, necháme projít varem.
Podle chuti (i s ohledem na použité víno) můžeme dosladit. Masíko vrátíme do omáčky.