Divoká svíčka z býčkova líčka - dělená strava (zvířátka)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

600 g hovězích líček
trochu slunečnicového oleje
1 cibule
2 větší mrkve
1/3 většího celeru
3 dcl červeného vína
3 dcl vody
Koření:
2 bobkový list
5 nové koření
10 celý pepř
5 jalovec
větvička čerstvého rozmarýnu
1 dcl smetany
sůl
umělé sladidlo

Postup přípravy receptu

  1. Příprava v tlakovém hrnci (papiňáku): Na oleji z obou stran orestujeme hovězí líčka. Přidáme očištěnou zeleninu, pokrájenou na větší kousky, podlijeme vodou a vínem. Vsypeme koření, přiměřeně osolíme a dáme dusit cca na 3/4 hodinky.

  2. Pak přecedíme do jiného hrnce, maso si dáme bokem, zeleninu z cedníku opatrně vybereme (abychom se zbavili koření) a přidáme do hrnce, rozmačkáme co to jde, pak do hladka rozmixujeme. Zelenina nám vše krásně zahustí, pro zjemnění přidáme ještě deci smetany, necháme projít varem.

  3. Podle chuti (i s ohledem na použité víno) můžeme dosladit. Masíko vrátíme do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!