Divoká kedlubnová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kedlubna (asi 250 g)
80 g mrkve
200 g květáku
200 g pálivé zelené papriky
2 jarní cibulky
1/2 lžičky chilli vloček
1 l vývaru
130 g paprikové klobásy
2 lžíce olivového oleje
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu nakrájíme na malé špalíčky, mrkev nadrobno, papriky zbavené semen nakrájíme na jemná kolečka, cibulky jarní cibulky nakrájíme napříč na jemné plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, orestujeme cibulku a přidáme kedlubnu, mrkev a papriky, ještě orestujeme, přidáme mleté chilli vločky a zalijeme trochou vývaru. Zakryjeme a dusíme asi 15 minut, aby zelenina změkla.

  2. Zeleninu přendáme do kastrolu, přidáme asi 2 šálky vývaru, opepříme, přivedeme k varu a pak na mírném ohni dusíme zakryté asi 20 minut.

  3. Na lžíci oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Květák rozebereme na růžičky a blanšírujeme. Stačí 3 až 5 minut povařit v osolené vodě.

  4. Polovinu dušené zeleniny i s částí vývaru rozmixujeme tyčovým mixerem na pyré. K dušené zelenině nalijeme pyré a chvilku povaříme. Podle konzistence můžeme ještě přidat trochu vývaru.

  5. Přidáme blanšírovaný květák a opečenou klobásu, zakryjeme a necháme dojít.

  6. Pokud se obáváte přílišné ostrosti, můžete část pálivých paprik zaměnit za nepálivé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!