Rybízová buchta s jogurtem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 ml bílého jogurtu, ideální je Hollandia
- 170 g cukru
- 110 ml oleje
- 220 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 - 3 vajíčka (dle velikosti)
- citronová kůra, půlka citrónu
- 3 lžičky šťávy z citrónu
- na posypáni moučkový cukr
- -----------------------
- A hodně hodně rybízu. Lze nahradit i jiným ovocem dle uvážení. Do buchty je možno přidat například i drobné kousky čokolády, aby byla sladší.
Postup Rybízová buchta s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Jogurt, cukr, vejce a olej smíchat ve větší míse.
Mouka a kypřící prášek - smíchat oddělene dohromady a dát do směsi s jogurtem. Pořádně smíchat, těsto musí být hladké.
Přidat citronovou šťávu, citronovou kůru a zamíchat už jen metličkou
Přidat rybíz, pouze kuličky. Lze je předem obalit v mouckovem cukru, aby nebyly tak kyselé. Taky lze přidat drobné kousky čokolády. Nebojte se dát opravdu hodně rybízu. Těsto zamíchat už jen lžičkou.
Trouba na 170 stupňů nebo jak jste zvyklí péct buchty, každá trouba peče jinak.
Vymazat formu tukem, vysypat moukou. Nalít těsto. Nahoru dát ještě rybíz.
Dát do předehřáté trouby na cca 40 minut, ale kontrolovat pomocí špejle, aby se těsto nelepilo.