Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polotučného tvarohu ve vaničce
2 vanilkové cukry
50 - 60 g moučkového cukru nebo dle potřeby
1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé
pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera
180 - 200 ml mléka
250 ml Ramy Cremefine na šlehání nebo smetany na šlehání
110 g dětských piškotů- zhruba
zhruba 400 g čerstvých jahod + na dozdobení
1 ks jahodového ovocného želé nebo polské Galaretky
500 ml vody na přípravu
cukr dle návodu (někde už obsahuje)
Na dozdobení na talíři topping
šlehačka
máta nebo meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Můžeme začít přípravou jahodového ovocného želé, které přijde na povrch, ale dost dlouho trvá, než vychladne a začne želírovat. Želé připravíme dle návodu na sáčku - přivedeme do varu 500 ml vody, odstavíme a přidáme 1 sáček ovocného želé společně s cukrem dle potřeby.(Polská Galaretka je už oslazená). Už se ale nesmí vařit, metličkou rozšleháme a necháme zchladnout. Na povrch dortíku použijeme, až když pomalinku začíná houstnout, jinak někde může najít skulinku a protéct dolů.

  2. V jedné míse ušleháme Ramu Cremefine do velmi husté pěny, nakonec můžeme přidat část odváženého cukru. Do druhé mísy dáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek aroma - dáme opravdu malinko a raději pak přidáme, mléko - dala jsem 200 ml, stačilo by i malinko méně asi 180 ml. Záleží na hustotě tvarohu. Pak vše začneme šlehat a přisypáváme pudinkový prášek Créme Ólé, dále šleháme, až vnikne hustější hmota a do té jemně vmícháme připravenou šlehačku.

  3. Na dno dortové formy rozložíme piškoty, rozetřeme část tvarohové hmoty, pak rozložíme na půlky rozříznuté jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložíme taktéž jahody a formu dáme do chladničky.

  4. Nakonec dortík zasklíme mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Měla jsem úplně plnou formu. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do druhého dne. Pak odstraníme kruh, předtím vždy dortík objedu podél formy kolmo nožem.

  5. Nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

  6. Možná nám zůstane malinko připravené ovocné želatiny, tak dáme ztuhnout do pohárku a přidáme třeba trochu jahod. Taky můžeme v želé namočit jahody určené na dozdobení na talíři a necháme je taky v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!