Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g polohrubé mouky
4 vejce
6 lžic olivového oleje (mohly by stačit i 4 lžíce)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozmícháme vejce, olej a sůl. Do této směsi postupně přidáváme mouku a pokaždé dobře promícháme. Podle potřeby můžeme přidat až lžíci vody. Těsto je hotové, když je pružné, ale i poměrně měkké, protože při válení do sebe pojme ještě trochu mouky z válu. Těsto zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout.

  2. Po půl hodině vyndáme těsto z fólie a válečkem do tenka vyválíme. Jednodušší je samozřejmě použití strojku na těstoviny, pokud ho máme (v tom případě ovšem nejspíš nepotřebujeme tento recept, protože už ho jistě známe...:-)). Pro jednodušší krájení vyválené těsto několikrát přeložíme na sebe a podle potřeby krájíme tenčí nebo silnější nudle. Vaříme v dobře osolené vodě asi 3 minuty - tedy kratší dobu, než jsme zvyklí vařit sušené těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!