Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 200 g uzeného masa
- 200 g vepřové krkovičky
- 200 g kuřecích stehenních řízků
- asi 1/2 sklenice (plná má 530 g) okurek
- 1 velká cibule
- 1 vrchovatá kávová lžička červené papriky
- 1 vrchovatá lžička mletého kmínu
- hladká mouka
- mletý
- pepř
- sůl
- vývar (není nutný) nebo voda
- 2 polévkové lžíce sádla
- česnek sušený nebo čerstvý
Postup Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.
Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.
Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené okurky.
Osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek nebo 1 - 2 stroužky nastrouhaného čerstvého, ještě přidáme kmín.
Zalijeme asi polovinou láku z okurek, vývarem (měl jsem uzený) nebo vodou. Maso by mělo být těsně ponořené.
Tlakový hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 30 minut.
Potom hrnec odstavíme a necháme vychladnout, dokud neodskočí pojistka.
V hrnku si rozmícháme ve vodě asi 1,5 lžíce hladké mouky (záleží na množství vývaru v hrnci), povaříme a popřípadě dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory.