Francouzské brambory naší rodiny

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
400 g uzeného (já měla krkovici)
6 vajec
1 cibule
3 střední kyselé okurky
pepř
sádlo
majoránka
sůl
strouhanka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Tři vejce uvaříme na tvrdo. Uzené nakrájíme na kostičky. Okurky a cibuli nakrájíme na jemno.

  2. Na sádle osmahneme cibulku s uzeným, ke konci přidáme nasekané okurky a necháme prohřát. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme se směsí, trochou pepře, solí, nakrájenými vejci a špetkou majoránky. Dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a dáme péct na 200°C.

  3. Mezitím rozšleháme zbylá vejce s trochou mléka a solí, a když brambory začnou zlátnout (cca po půl hodině), tak je vejci přelijeme. Necháme dopéct do zlatova, celkem se pečou asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!