Francouzské brambory naší rodiny
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 400 g uzeného (já měla krkovici)
- 6 vajec
- 1 cibule
- 3 střední kyselé okurky
- pepř
- sádlo
- majoránka
- sůl
- strouhanka
- mléko
Postup Francouzské brambory naší rodiny
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Tři vejce uvaříme na tvrdo. Uzené nakrájíme na kostičky. Okurky a cibuli nakrájíme na jemno.
Na sádle osmahneme cibulku s uzeným, ke konci přidáme nasekané okurky a necháme prohřát. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme se směsí, trochou pepře, solí, nakrájenými vejci a špetkou majoránky. Dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a dáme péct na 200°C.
Mezitím rozšleháme zbylá vejce s trochou mléka a solí, a když brambory začnou zlátnout (cca po půl hodině), tak je vejci přelijeme. Necháme dopéct do zlatova, celkem se pečou asi hodinu.