Měkké mrkvové tyčinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na přibližně 30 menších tyčinek:
180 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou)
80 g jemně nastrouhané mrkve
1 vejce
50 ml oleje
60 ml vody
sůl
mletý kmín dle chuti
sezamová semínka
lněná semínka (či jiná semínka na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience zpracujte dohromady (vejce použijte jen polovinu, druhou si nechejte na potření tyčinek) v lehce gumové těsto, se kterým se příjemně pracuje.

  2. Vyválejte na plát silný asi 2mm, nakrájejte nožem nabo rádýlkem na tyčinky o šířce přibližně 1cm, potřete zbylým vejcem a dle chuti posypejte tím, co máte na tyčinkách rádi.

  3. Pečte při 170°C přibližně 15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!