Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 360 g hladké mouky
- 60 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 balení sušeného droždí (7 g)
- 50 g rozpuštěného másla
- 180 g teplého mléka
- ½ lžičky soli
- Náplň:
- 80 g cukru krupice
- 50 g měkkého másla
- 1 zarovnaná lžíce skořice
- ⅓ lžíce škrobu
- špetka soli
Postup Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme. Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces nám zabere asi 10 minut. Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba 1,5 hodiny kynout.
Troubu rozehřejeme na 180°C. V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku. Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice. Následně těsto svineme a rozkrájíme a na 10-12 stejných šneků. Vyskládáme je na plech a necháme ještě asi půl hodiny kynout, proto mezi šnekem uděláme při vkládání na plech mezery. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20-25 minut.
Podáváme ještě teplé, třeba s hrnkem mléka. Čerstvé a ještě teplé jsou nejlepší. Američané je často polévají glazurou z krémového sýra. Já ji moc často nedělám, protože ne vždy mám po ruce Lučinu. Na přípravu používám 1 lžíci Lučiny, 1 lžíci moučkového cukru a 1 lžíci mléka. Pořádně promíchám a hned po upečení nanáším na pečivo.