Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
360 g hladké mouky
60 g cukru krupice
1 vejce
1 balení sušeného droždí (7 g)
50 g rozpuštěného másla
180 g teplého mléka
½ lžičky soli
Náplň:
80 g cukru krupice
50 g měkkého másla
1 zarovnaná lžíce skořice
⅓ lžíce škrobu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme. Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces nám zabere asi 10 minut. Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba 1,5 hodiny kynout.

  2. Troubu rozehřejeme na 180°C. V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku. Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice. Následně těsto svineme a rozkrájíme a na 10-12 stejných šneků. Vyskládáme je na plech a necháme ještě asi půl hodiny kynout, proto mezi šnekem uděláme při vkládání na plech mezery. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20-25 minut.

  3. Podáváme ještě teplé, třeba s hrnkem mléka. Čerstvé a ještě teplé jsou nejlepší. Američané je často polévají glazurou z krémového sýra. Já ji moc často nedělám, protože ne vždy mám po ruce Lučinu. Na přípravu používám 1 lžíci Lučiny, 1 lžíci moučkového cukru a 1 lžíci mléka. Pořádně promíchám a hned po upečení nanáším na pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!