Měkké perníčky hned k jídlu

Recepty, Cukroví

Suroviny

650 g hladké mouky
100 (200) g moučkového cukru
50 g másla
150 g tekutého medu
6-7 (i víc) lžic mléka
2 lžičky sody
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
4 žloutky + 1 na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drobí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

  2. Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!