Měkké perníčky hned k jídlu
Recepty, CukrovíSuroviny
- 650 g hladké mouky
- 100 (200) g moučkového cukru
- 50 g másla
- 150 g tekutého medu
- 6-7 (i víc) lžic mléka
- 2 lžičky sody
- 2 vrchovaté lžičky perníkového koření
- 4 žloutky + 1 na potření.
Postup Měkké perníčky hned k jídlu
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme prosátou mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drobí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.