Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- lžička plnotučné hořčice
- strouhanka podle potřeby
- oblíbené bylinky
- sůl
- mletý kmín
- pepř
- větší žampiony
- mozzarella (měla jsem hranatou, neroztéká se tak)
- olej na potření
Postup Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a uloupneme nožičky. Ty nastrouháme do misky s mletým masem. Mleté maso ochutíme a pořádně prohněteme, aby se dobře spojilo.
Sýr nakrájíme na kousky tak, aby se vešly do kloboučku žampionu. Žampion vevnitř malinko osolíme a vložíme sýr. Celé to obalíme v mletém mase.
Připravíme plech s pečícím papíem a připravené žampiony uložíme. Potřeme lehce olejem a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut, podle velikosti koulí.
Občas při pečení maso potřeme vypečenou šťávou. Upečené ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.