Francouzské brambory ze syrových brambor
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 12-15 syrových brambor
- uzené maso(kdo nemá nevadí, stačí jen uzenina)
- mražená zelenina(hrášek,mrkev kukuřice)
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- vegeta
- mléko
- 4 vejce na zapečení
- olej
- 1 dcl vody
Postup Francouzské brambory ze syrových brambor
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si: oloupané syrové brambory nakrájené na plátky,uzené maso na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, a mraženou zeleninu.
Na dno a boky olejem vymazaného pekáče dáme plátky syr. brambor, první vrstvu dělám ze silnějších plátků asi tak 1 cm, (aby se nerozvařily), posolím, opepřím, posypu uzeným masem, cibulí, a zeleninou, pak opět dám brambory už slabší plátky a opět sůl, pepř, uzené, cibuli, zeleninu a končím bramborami.
Podleju 1 dcl vody a přiklopím druhým pekáčem.
Vložím pekáč do rozehřáté trouby asi tak 200 stupňů a půl hodiny peču.
Mezi tím si připravím v mléce rozkvrdlané vejce a přidám vegetu (pozor, aby jsme to nepřesolili).
Po půl hodince nalijeme vejce s mlékem na brambory a šoupnem to zpátky do trouby na další půl hodinku.
Brambory nahoře hezky zezlátnou.