Francouzské brambory ze syrových brambor

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

12-15 syrových brambor
uzené maso(kdo nemá nevadí, stačí jen uzenina)
mražená zelenina(hrášek,mrkev kukuřice)
1 větší cibule
sůl
pepř
vegeta
mléko
4 vejce na zapečení
olej
1 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si: oloupané syrové brambory nakrájené na plátky,uzené maso na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, a mraženou zeleninu.

  2. Na dno a boky olejem vymazaného pekáče dáme plátky syr. brambor, první vrstvu dělám ze silnějších plátků asi tak 1 cm, (aby se nerozvařily), posolím, opepřím, posypu uzeným masem, cibulí, a zeleninou, pak opět dám brambory už slabší plátky a opět sůl, pepř, uzené, cibuli, zeleninu a končím bramborami.

  3. Podleju 1 dcl vody a přiklopím druhým pekáčem.

  4. Vložím pekáč do rozehřáté trouby asi tak 200 stupňů a půl hodiny peču.

  5. Mezi tím si připravím v mléce rozkvrdlané vejce a přidám vegetu (pozor, aby jsme to nepřesolili).

  6. Po půl hodince nalijeme vejce s mlékem na brambory a šoupnem to zpátky do trouby na další půl hodinku.

  7. Brambory nahoře hezky zezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!