Losos pečený s žampiónovo - zeleninovou směsí
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce lososa
- sůl
- barevný pepř
- citrón
- 300 g žampiónů
- 1 cibule
- 4-6 stroužků česneku
- 1 mladá cuketa
- 1 menší lilek
- 1 bílá paprika
- několik snítek rozmarýnu
- olivový olej
Postup Losos pečený s žampiónovo - zeleninovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa osolíme, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet v chladu.
Cibuli nakrájíme na klínky, větší stroužky česneku překrojíme na poloviny, žampióny rozčtvrtíme, papriku nakrájíme na kousky a lilek a cuketu na půlkolečka. Všechnu zeleninu se žampióny dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, přidáme kousek rozmarýnu, zakapeme olejem a promícháme.
Misku se zeleninou dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách vše promícháme a pečeme dále ještě 10 minut. Po této době opět promícháme, směs shrneme trochu stranou a na uvolněné místo přidáme odleželé rybí kousky. Misku vrátíme do trouby ještě na 20 minut.
Na talíře rozdělíme pečenou směs a navrch položíme pečeného lososa. Před podáváním vše pokapeme citrónovou šťávou. Další příloha už není potřeba.