Losos pečený s žampiónovo - zeleninovou směsí

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce lososa
sůl
barevný pepř
citrón
300 g žampiónů
1 cibule
4-6 stroužků česneku
1 mladá cuketa
1 menší lilek
1 bílá paprika
několik snítek rozmarýnu
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osolíme, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet v chladu.

  2. Cibuli nakrájíme na klínky, větší stroužky česneku překrojíme na poloviny, žampióny rozčtvrtíme, papriku nakrájíme na kousky a lilek a cuketu na půlkolečka. Všechnu zeleninu se žampióny dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, přidáme kousek rozmarýnu, zakapeme olejem a promícháme.

  3. Misku se zeleninou dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách vše promícháme a pečeme dále ještě 10 minut. Po této době opět promícháme, směs shrneme trochu stranou a na uvolněné místo přidáme odleželé rybí kousky. Misku vrátíme do trouby ještě na 20 minut.

  4. Na talíře rozdělíme pečenou směs a navrch položíme pečeného lososa. Před podáváním vše pokapeme citrónovou šťávou. Další příloha už není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!