Čokoládové cupcakes
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g másla
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
- 3 vejce
- 2 PL kakaa
- 75 g tmavé čokolády nalámané na kousky
- Krém:
- 100 g cukru moučky
- 250 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- barvy dle fantazie
Postup Čokoládové cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
Ušleháme cukr s máslem. Poté přidáme postupně vejce a 2 lžíce kakaa. Pokud se nám nebude zdát těsto kompaktní, přidáme ještě jedno vejce. Vše vyšleháme dohladka a pak přisypeme prosátou mouku.
Vypracujeme hladké těsto a nakonec vmícháme na malé kousky nalámanou čokoládu. Připravené formičky na muffiny plníme do 2/3 výšky. Je vždy lepší použít pevné formičky (nejlépe silikonové), u těch nehrozí, že by se rozjely a zkazil se tak tvar cupcaků.
Pečeme cca 20–25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Mezitím si rozehřejeme cukrářskou polevu, kterou ozdobíme jejich povrch. Na polevu nastříkáme krém.
Krém: umícháme cukr a máslo do hladké hmoty, puding uvaříme a po vychladnutí ho po částech zašleháme do máslového krému. Barvíme kakaem či potravinářským barvivem dle fantazie.