Čokoládové cupcakes

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
150 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1 čajová lžička kypřícího prášku
3 vejce
2 PL kakaa
75 g tmavé čokolády nalámané na kousky
Krém:
100 g cukru moučky
250 g másla
1 vanilkový cukr
300 ml mléka
1 vanilkový puding
barvy dle fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.

  2. Ušleháme cukr s máslem. Poté přidáme postupně vejce a 2 lžíce kakaa. Pokud se nám nebude zdát těsto kompaktní, přidáme ještě jedno vejce. Vše vyšleháme dohladka a pak přisypeme prosátou mouku.

  3. Vypracujeme hladké těsto a nakonec vmícháme na malé kousky nalámanou čokoládu. Připravené formičky na muffiny plníme do 2/3 výšky. Je vždy lepší použít pevné formičky (nejlépe silikonové), u těch nehrozí, že by se rozjely a zkazil se tak tvar cupcaků.

  4. Pečeme cca 20–25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Mezitím si rozehřejeme cukrářskou polevu, kterou ozdobíme jejich povrch. Na polevu nastříkáme krém.

  5. Krém: umícháme cukr a máslo do hladké hmoty, puding uvaříme a po vychladnutí ho po částech zašleháme do máslového krému. Barvíme kakaem či potravinářským barvivem dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!