Fazolový salát pikant
Recepty, SalátySuroviny
- 2 balení červených fazolí v nálevu (1konzerva 425 ml)
- 200 g libové gazdovské slaniny nebo anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- 3 polévkové lžíce octa
- 3 polévkové lžíce sladké sojové omáčky od Vitany
- 4 polévkové lžíce sladké omáčky chilli od Vitany
- špetku soli
- dle potřeby špetku cukru
- zelená petrželka na ozdobu
- na přílohu
- trochu oleje
- rozpůlený rohlík (lehce potřený)
- česnek
- natvrdo uveřené vejce
Postup Fazolový salát pikant
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmahnout na kostičky o velikosti cca 1 x 1 cm nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a ještě 1 minutu společně smažíme.
Dále přidáme 1 konzervu fazolí s nálevem, druhou bez nálevu, ocet, obě sojové omáčky, špetku soli a necháme 3 minuty provařit.
Takto připravený salát přelijeme do vhodné nádoby a necháme v chladnu nejlépe přes noc uležet. Před použitím důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme octem, nebo špetkou cukru.
Před servírováním můžeme salát mírně ohřát, ale lze konzumovat i studený. Podáváme s vařeným vejcem a lehce osmaženým bílým pečivem. Zdobíme snítkou zelené petrželky.