Fazolový salát pikant

Recepty, Saláty

Suroviny

2 balení červených fazolí v nálevu (1konzerva 425 ml)
200 g libové gazdovské slaniny nebo anglické slaniny
1 větší cibule
2 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce octa
3 polévkové lžíce sladké sojové omáčky od Vitany
4 polévkové lžíce sladké omáčky chilli od Vitany
špetku soli
dle potřeby špetku cukru
zelená petrželka na ozdobu
na přílohu
trochu oleje
rozpůlený rohlík (lehce potřený)
česnek
natvrdo uveřené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmahnout na kostičky o velikosti cca 1 x 1 cm nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a ještě 1 minutu společně smažíme.

  2. Dále přidáme 1 konzervu fazolí s nálevem, druhou bez nálevu, ocet, obě sojové omáčky, špetku soli a necháme 3 minuty provařit.

  3. Takto připravený salát přelijeme do vhodné nádoby a necháme v chladnu nejlépe přes noc uležet. Před použitím důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme octem, nebo špetkou cukru.

  4. Před servírováním můžeme salát mírně ohřát, ale lze konzumovat i studený. Podáváme s vařeným vejcem a lehce osmaženým bílým pečivem. Zdobíme snítkou zelené petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!