Matjesy ze sírovce
Recepty, HoubySuroviny
- 15 dkg sírovce žlutooranžového
- 20 kuliček nového koření
- 20 kuliček pepře
- 10 bobkových listů
- 5 kuliček sacharinu
- 2 cibule na kolečka
- 1 dcl ocet 8%
- 1 dcl slunečnicový olej
- 0,7 litru vody
- sůl
Postup Matjesy ze sírovce
Postup přípravy receptu
-
Sírovec nakrájíme na tenké plátky (2-3 mm), vložíme do hodně osolené vody a krátce (10 minut) povaříme. Vodu slijeme, houbu necháme okapat. Do sklenice 0,7 litru skládáme vrstvy cibule, sírovce, koření.
Nálev: svaříme 0,7 litru vody, 1 dcl octa, 5 kuliček sacharinu. Horký nálev nalijeme do sklenice, zalijeme olejem, sklenici uzavřeme a necháme týden odležet.