Bramboráčky s uzenými matjesy
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 1 vejce
- 80-100 g uzený matjes
- 3 stroužky česneku
- 100 ml podmáslí
- 2 lžíce hl. mouky
- kmín
- majoránka
- sůl (opatrně, matjesy jsou slané)
- sádlo na smažení
- pepř
Postup Bramboráčky s uzenými matjesy
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nastrouháme na hrubším struhadle (větší slzičky). Necháme je chvíli stát a slijeme přebytečnou vodu.
Matjesy nakrájíme na drobno. Všechny suroviny společně promícháme a vznikne polotekuté těstíčko. Je-li třeba přidáme mouku nebo podmáslí.
Klademe lžíci na rozpálenou pánev a smažíme malé placičky z obou stran do křupava.