Bramboráčky s uzenými matjesy

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
1 vejce
80-100 g uzený matjes
3 stroužky česneku
100 ml podmáslí
2 lžíce hl. mouky
kmín
majoránka
sůl (opatrně, matjesy jsou slané)
sádlo na smažení
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nastrouháme na hrubším struhadle (větší slzičky). Necháme je chvíli stát a slijeme přebytečnou vodu.

  2. Matjesy nakrájíme na drobno. Všechny suroviny společně promícháme a vznikne polotekuté těstíčko. Je-li třeba přidáme mouku nebo podmáslí.

  3. Klademe lžíci na rozpálenou pánev a smažíme malé placičky z obou stran do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!