Smetanová zelenina s nočky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 červené papriky
2 žluté papriky
1 jarní cibulka
2 rajčata nebo 8-10 cherry rajčátek
2 hrsti rukoly
1 česnek na drobno
200 g zakysané smetany
plátek másla
lžička hořčice
špetka cukru
sůl
pepř
gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a začneme paprikou s cibulkou, po chvíli přidáme rajčata, česnek a koření. Dusíme chvíli, aby zelenina zůstala křupavá.

  2. Vyklopíme smetanu, hořčici a necháme minutku povařit. Odstavíme z ohně a vhodíme rukolu, zamícháme jen aby zavadla.

  3. Mezitím dáme vařit gnocchi, trvá to chvíli, když vyplavou jsou hotové. Zeleninu dochutíme špetkou cukru a společně podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!