Dýňovo celerové knedlíčky se slaninou a vejci

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g dýně Hokkaido - bez slupky a semínek
150 g celeru
150 g polohrubé mouky - podle potřeby o něco více
3 lžíce Solamylu
1 celé vejce
1/4 lžičky soli do těsta
1 lžíce soli (do vody)
Dále budeme potřebovat:
150 g Gazdovské slaniny
1 lžíce oleje
vejce podle potřeby
sůl
mletý pepř
nať lahůdkové cibule

Postup přípravy receptu

  1. Dýni a celer nastrouháme do hlubší mísy na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Přidáme sůl, mouku, solamyl, vejce, promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  3. Pokud bude těsto řidší, přidáme podle potřeby ještě trochu mouky, aby mělo těsto konzistenci, jak na přípravu bramborových knedlíků.

  4. Mezitím dáme do hlubšího, většího hrnce vařit vodu, do které v době varu přidáme cca 1lžíci soli.

  5. Z těsta tvoříme knedlíčky o velikosti pinpongového míčku a ve vroucí vodě je vaříme cca 5minut.

  6. Až vyplavou na hladinu, necháme je ve vodě ještě 2minuty, poté je děrovanou naběračkou vytáhneme a necháme okapat.

  7. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme cibulovou nať, na plátky nakrájené noky, prohřejeme a přidáme vyklepnutá vejce, která necháme za stálého míchání srazit.

  8. Okořeníme solí a pepřem a na talíři můžeme dozdobit ještě jako bonusem navíc jedním volským okem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!