Zelňáky z Dvořiště
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 l kys.zelí
- 1/2 l škvarků drobných nebo nahrubo nasekaných
- nebo když nejsou škvarky, tak 125 g sádla (nejlépe čerstvé)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- polohrubá mouka - tolik, aby se těsto nelepilo
- 125g rozpuštěného sádla na potření
- (kysané nebo kyselé???? zelí)
Postup Zelňáky z Dvořiště
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme ho na krátké kousky. K zelí v míse přidáme ostatní ingredience.
Pak množství rozdělíme na 2 - 3 díly (podle velikosti plechu) a rozválíme - tenké, jak to půjde cca 3 mm. Při válení podsypávat moukou. Pomocí válečku přeneseme na vymaštěný plech.
Rádýlkem rozkrájíme na čtverce (obdélníky). Nakonec potřeme rozpuštěným sádlem. Pečeme při 200°C dozlatova.