Zelňáky z Dvořiště

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 l kys.zelí
1/2 l škvarků drobných nebo nahrubo nasekaných
nebo když nejsou škvarky, tak 125 g sádla (nejlépe čerstvé)
1 vejce
sůl
pepř
kmín
polohrubá mouka - tolik, aby se těsto nelepilo
125g rozpuštěného sádla na potření
(kysané nebo kyselé???? zelí)

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme ho na krátké kousky. K zelí v míse přidáme ostatní ingredience.

  2. Pak množství rozdělíme na 2 - 3 díly (podle velikosti plechu) a rozválíme - tenké, jak to půjde cca 3 mm. Při válení podsypávat moukou. Pomocí válečku přeneseme na vymaštěný plech.

  3. Rádýlkem rozkrájíme na čtverce (obdélníky). Nakonec potřeme rozpuštěným sádlem. Pečeme při 200°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!