Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 300 g jogurtu
- 1 lžička Solamylu
- 1 lžíce římského kmínu
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky chilli
- šťáva z 1 limetky
- pepř
- sůl
- Omáčka:
- 200 g sušených meruněk
- 30 g másla
- 1-1,5 dl bílého suchého vína
- 1 lžička Solamylu
- 2 lžíce sekané máty
Postup Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Jogurt zmiešame so Solamylom, kmínom, prelisovaným cesnakom, chilli, šťavou z limetky, korením a soľou. Potrieme stehná z oboch strán, uložíme do pekáčika a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Potom v rúre zakryté pečieme na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme.
Marhule prelejeme vriacou vodou a scedíme. Nakrájame ich na maličké kocôčky a dáme do malého kastrólika. Pridáme k nim maslo, cukor a víno a 15 min zakryté dusíme. Zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vína. Nakoniec pridáme sekanú mätu.
Upečené kuracie stehná podávame s omáčkou a prílohou podľa svojej chuti.