Kynuté zelňáky (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 500 g mouky - hladká+polohrubá, půl napůl
- 3 dl rostlinného mléka (sójové)
- 1 lžička Hrašky
- půl lžičky soli
- 1 lžička medu
- sušené droždí
- 1 dl vlažného řepkového oleje
- Zelí:
- 1 cibule
- řepkový olej
- půl hlávky zelí
- sůl
- pepř
- kmín
- med
- ocet nebo citronová šťáva
Postup Kynuté zelňáky (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)
Postup přípravy receptu
-
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.
Mezitím zpěníme cibulku, přidáme tence krájené zelí, ochutíme a dusíme do měkka. Vydusíme šťávu, aby moc neteklo.
Po vykynutí roztlačíme půl těsta na plech na pečící papír, poklademe zelím a zakryjeme zbytkem těsta. Necháme kynout na plechu, než se trouba nahřeje na 190°C. Pečeme 30 min. Po upečení potřeme teplou vodou. Byly dobré a měkké i třetí den.