Kynuté zelňáky (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
500 g mouky - hladká+polohrubá, půl napůl
3 dl rostlinného mléka (sójové)
1 lžička Hrašky
půl lžičky soli
1 lžička medu
sušené droždí
1 dl vlažného řepkového oleje
Zelí:
1 cibule
řepkový olej
půl hlávky zelí
sůl
pepř
kmín
med
ocet nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.

  2. Mezitím zpěníme cibulku, přidáme tence krájené zelí, ochutíme a dusíme do měkka. Vydusíme šťávu, aby moc neteklo.

  3. Po vykynutí roztlačíme půl těsta na plech na pečící papír, poklademe zelím a zakryjeme zbytkem těsta. Necháme kynout na plechu, než se trouba nahřeje na 190°C. Pečeme 30 min. Po upečení potřeme teplou vodou. Byly dobré a měkké i třetí den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!