Krůtí blaho v hubě na mrkvi s javorovým sirupem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 kg mrkve (oškrabané a nakrájené na cca 5 cm kusy)
- 0,75 - 1 kg krůtí stehno bez kosti a kůže
- 1 - 2 větvičky rozmarýnu
- javorový sirup
- olej
- sůl
Postup Krůtí blaho v hubě na mrkvi s javorovým sirupem
Postup přípravy receptu
-
Mrkví vyložíme dno jenského skla.
Na mrkev položíme nasolené maso, na něj položíme větvičky rozmarýnu.
Podlijeme vodou, aby maso nebylo ve vodě.
Povrch masa potřeme směsí oleje a javorového sirupu (1:1).
Pečeme na 150°C 4 hodiny pod víkem. Každou hodinu maso poléváme vypečenou šťávou a znovu potíráme směsí oleje a sirupu.
V polovině pečení maso obrátíme. Podle potřeby podléváme. Lze podávat s bramborem, rýží nebo jen tak samotné maso s mrkví dle libosti.