Srdíčka v kmínové omáčce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 750 g kuřecích srdíček
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 malá cibule
- celý pepř
- 4 kuličky nového koření
- bobkový list
- sůl
- Omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 100 ml smetany
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
- vývar ze srdíček
Postup Srdíčka v kmínové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka očistíme a uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín a když se rozvoní, vsypeme mouku a po orestování zalijeme vývarem z uvařených srdíček.
Do omáčky přidáme pár lístečků obraného tymiánu a vaříme s občasným mícháním 10 minut. Poté přidáme srdíčka, nastrouhanou mrkev z vývaru a smetanu. Společně už povaříme jen krátce a dochutíme pepřem. Podáváme s těstovinami, knedlíky nebo jen s chlebem.