Srdíčka v kmínové omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

750 g kuřecích srdíček
1 mrkev
1 petržel
1 malá cibule
celý pepř
4 kuličky nového koření
bobkový list
sůl
Omáčka:
1 lžíce másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 lžička mletého kmínu
100 ml smetany
snítka tymiánu
sůl
pepř
vývar ze srdíček

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka očistíme a uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín a když se rozvoní, vsypeme mouku a po orestování zalijeme vývarem z uvařených srdíček.

  2. Do omáčky přidáme pár lístečků obraného tymiánu a vaříme s občasným mícháním 10 minut. Poté přidáme srdíčka, nastrouhanou mrkev z vývaru a smetanu. Společně už povaříme jen krátce a dochutíme pepřem. Podáváme s těstovinami, knedlíky nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!