Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězích líček
kořenová zelenina
červené víno
majoránka
sůl
pepř
bujón
cibule
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme.

  2. V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem.

  3. Do takto připraveného základu vložíme líčka a pečeme v troubě 2,5 hodiny cca 140 stupnů dokud nejsou líčka měkké.

  4. Vyjmeme a základ přepasírujeme.

  5. Tento základ rozředíme dle potřeby vínem a bujonem, provaříme dochutíme solí a pepřem případně lžící povidel. Podáváme s bramborami, kaší, noky, rýží nebo chlupatými či jinými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!