Kuře na jablkách a celeru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- grilovací koření
- 1 cibule
- 1 jablko
- kus celeru
- sůl
- máslo
- olivový olej
- 1 dcl bílého vína
- 2 dcl kuřecího vývaru
- kukuřičný (bramborový) škrob
Postup Kuře na jablkách a celeru
Postup přípravy receptu
-
Grilovací koření smícháme s olivovým olejem a touto směsí kuře potřeme vně i uvnitř.
Kuře pak naplníme na větší kousky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme a vložíme na pekáč. Přidáme máslo a pečeme při 180°C asi jednu hodinu.
Průběžně poléváme šťávou, která se pečením vytvoří. Upečené kuře vyjmeme.
Na plotně pak necháme odpařit ze šťávy vodu, kterou pustila jablka. Zalijeme bílým vínem a vývarem. Necháme přejít varem a zahustíme škrobem. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s těstovinami.