Kuře na jablkách a celeru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
grilovací koření
1 cibule
1 jablko
kus celeru
sůl
máslo
olivový olej
1 dcl bílého vína
2 dcl kuřecího vývaru
kukuřičný (bramborový) škrob

Postup přípravy receptu

  1. Grilovací koření smícháme s olivovým olejem a touto směsí kuře potřeme vně i uvnitř.

  2. Kuře pak naplníme na větší kousky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme a vložíme na pekáč. Přidáme máslo a pečeme při 180°C asi jednu hodinu.

  3. Průběžně poléváme šťávou, která se pečením vytvoří. Upečené kuře vyjmeme.

  4. Na plotně pak necháme odpařit ze šťávy vodu, kterou pustila jablka. Zalijeme bílým vínem a vývarem. Necháme přejít varem a zahustíme škrobem. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!