Sójové rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

na omládek:
100 ml (g) vody
130 g hladké mouky
lžička medu (nebo sladěnky)
18-20 g droždí
Další suroviny:
210 ml (g) vody
25 g oleje
2 lžičky soli
70 g sójových vloček
2 rovné lžíce pšeničných otrub
lžíce lněného semínka
360 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi hodinu (v chladnějším prostředí i hodinu a půl).

  3. Vykynuté těsto dáme na stůl, prohněteme a rozdělíme na 10-12 dílů (pokud je třeba, desku stolu malinko pomoučíme). Ze všech dílků uděláme nejdříve bulky, které necháme 15 minut odpočinout. Pak postupně rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků.

  4. Rohlíky je potřeba nechat před pečením nakynout (přibližně 40-60 minut), potřít vodou a dát péct do dobře vyhřáté trouby (200-220°C/15-20 min - orientačně).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!