Pečené papriky s ricottou a bazalkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 velké žluté papriky nebo červené papriky
- olivový olej
- 500 g ricotty
- 1/2 šálku sekané čerstvé bazalky
- 1/2 šálku drobně nasekané naťové cibulky
- 1/2 šálku nasekané zelené petrželky (nejlépe hladkolisté, ale může být i směs s kudrnkou)
- sůl
- pepř
- 2 vejce
Postup Pečené papriky s ricottou a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Papriky opečte nad plynovým hořákem nebo pod grilem, aby slupka zčernala, ale dužnina nesmí moc změknout.
Vložte do mikrotenového sáčku, nechte úplně zapařit a zchladnout a pak je snadno nožíkem oloupete.
Rozkrojte je na poloviny, odstraňte žebra a semínka a pokapejte olejem.
V míse rozmíchejte ricottu, přidejte bylinky a cibulku, osolte a opepřete a do směsi zašlehejte vejce.
Rozdělte náplň do půlek paprik a zapékejte při 180°C asi 30 minut. Ozdobte snítkou bazalky a podávejte s křupavou ciabattou.