Pečené papriky s ricottou a bazalkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 velké žluté papriky nebo červené papriky
olivový olej
500 g ricotty
1/2 šálku sekané čerstvé bazalky
1/2 šálku drobně nasekané naťové cibulky
1/2 šálku nasekané zelené petrželky (nejlépe hladkolisté, ale může být i směs s kudrnkou)
sůl
pepř
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Papriky opečte nad plynovým hořákem nebo pod grilem, aby slupka zčernala, ale dužnina nesmí moc změknout.

  2. Vložte do mikrotenového sáčku, nechte úplně zapařit a zchladnout a pak je snadno nožíkem oloupete.

  3. Rozkrojte je na poloviny, odstraňte žebra a semínka a pokapejte olejem.

  4. V míse rozmíchejte ricottu, přidejte bylinky a cibulku, osolte a opepřete a do směsi zašlehejte vejce.

  5. Rozdělte náplň do půlek paprik a zapékejte při 180°C asi 30 minut. Ozdobte snítkou bazalky a podávejte s křupavou ciabattou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!