Pikantní žampionová polévka s cizrnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g žampionů
- 1 konzerva cizrny (400 g) nebo odpovídající množství uvařené
- 1/2 pórku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky (nemusí být)
- vločky chilli
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- zeleninový vývar
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup Pikantní žampionová polévka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, (já je i loupu, ale není nutné) a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a houby na něm restujeme. Mírně osolíme, přisypeme mouku, krátce osmahneme, přidáme obě papriky, necháme je rozvonět a hned zalijeme vývarem. Rozšleháme, přivedeme k varu, a vaříme celkem cca 20 minut. Cizrnu propláchneme a přidáme ji společně s nakrájeným pórkem a prolisovaným česnekem po deseti minutách k polévce a společně dovaříme. Dochutíme chilli, případně přisolíme.
Polévku bohatě posypeme hladkolistou petželkou.