Smažený patizon potřený ostrým ajvarem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 patizon
- sůl na vypocení
- ostrý ajvar na potření plátků patizonu
- 2 vejce
- strouhanka (může být i strouhanka z kukuřičných lupínků)
- špetka uzené papriky (smíchaná se strouhankou)
- hladká mouka
- olivový olej na plech
Postup Smažený patizon potřený ostrým ajvarem
Postup přípravy receptu
-
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které rozpůlíme na poloviny do tvaru podkovy.
Osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme ostrým ajvarem a obalíme ve vejcích, mouce a strouhance s uzenou paprikou.
Poklademe na plech s pečícím papírem (pokapaný olivovým olejem) a pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší.