Smažený patizon potřený ostrým ajvarem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 patizon
sůl na vypocení
ostrý ajvar na potření plátků patizonu
2 vejce
strouhanka (může být i strouhanka z kukuřičných lupínků)
špetka uzené papriky (smíchaná se strouhankou)
hladká mouka
olivový olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které rozpůlíme na poloviny do tvaru podkovy.

  2. Osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme ostrým ajvarem a obalíme ve vejcích, mouce a strouhance s uzenou paprikou.

  3. Poklademe na plech s pečícím papírem (pokapaný olivovým olejem) a pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!