Bůčkové nudličky s pórkem
Recepty, MinutkySuroviny
- 300 g vepřového libového bůčku bez kůže a kostí
- 300 g pórku + na dozdobení
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- pepř mletý
- 1 lžíce oleje + na smažení
- 1 lžíce sójové omáčky + na pórek
- solamyl
Postup Bůčkové nudličky s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sójovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek, opepříme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
Odleželé masové nudličky nasypeme do rozpálené pánve s troškou oleje a za občasného promíchání smažíme doměkka a lehce dozlatova. Nudličky vyndáme na předehřátý talíř a uchováme v teple.
Do pánve nasypeme pokrájený pórek, je-li třeba přidáme trošičku oleje, a smažíme do změknutí (na skus), na krátkou chvíli ho můžeme zaklopit a lehce podusit. Ke konci smažení pórek zakapeme sójovou omáčkou dle chuti (nebo jen osolíme), opepříme, zaprášíme solamylem (množství jen tak mezi prsty), promícháme a přidáme pár lžic vody, aby v pórku vznikl lehký jemný sosík. Necháme přejít varem, odstavíme, přisypeme masové nudličky, promícháme a můžeme podávat.
Podáváme s topinkou, tousty, hranolky nebo bramborem. Na talíři posypeme čerstvě pokrájeným pórkem.