Salát s hlívou ústřičnou a kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 ks vařených kuřecích prsou
- 200 g hlívy ústřičné
- malá salátová okurka
- 3 sušená rajčata nakládaná v oleji
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 3 vejce
- 50 g vlašských ořechů
- Zálivka:
- 2 lžíce majonézy nebo zakysanky
- 1 lžíce láku z okurek
- 1 lžíce oleje z naložených sušených rajčat
- sůl dle chuti
- špetka mletého kmínu
- čerstvě mletý černý pepř
Postup Salát s hlívou ústřičnou a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli společně s nasekanou hlívu, přidáme kmín, osolíme a opepříme. Osmaženou hlívu necháme vychladnout.
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a necháme stranou. Kuřecí maso vidličkou natrháme na vlákna, dáme do mísy a přidáme vychladlou hlívu. Z okurky odstraníme semena, nakrájíme ji na plátky a přidáme do mísy. Přidáme ještě nahrubo nasekané ořechy.
Majonézu smícháme s lákem a olejem z rajčat, přilijeme do mísy a vše promícháme. Lze ještě podle chuti zastříknout citronem nebo vinným octem a česnekovým olejem. Salát podáváme s vejcem rozkrojeným na poloviny, opečeným toastem a posypaný nasekanou pažitkou nebo petrželkou.