Dršťková' polévka z václavek

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg václavky
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce mleté papriky
hovězí vývar (nebo ve vodě rozpuštěný hovězí bujón - 1 l)
1 lžíce majoránky
špetka bazalky
mletý kmín
pepř
sůl
2 stroužky česneku
dva krajíce chleba (staršího)
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí.

  2. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky, promícháme, přisypeme papriku, opepříme, zaprášíme lžící mouky, promícháme a podlijeme vývarem.

  3. Přidáme kmín, česnek, dochutíme solí a za občasného míchání vaříme 10 minut, okořeníme majoránkou, bazalkou a vaříme ještě 10 minut. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!