Dršťková' polévka z václavek
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 kg václavky
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mleté papriky
- hovězí vývar (nebo ve vodě rozpuštěný hovězí bujón - 1 l)
- 1 lžíce majoránky
- špetka bazalky
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- dva krajíce chleba (staršího)
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Dršťková' polévka z václavek
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí.
Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky, promícháme, přisypeme papriku, opepříme, zaprášíme lžící mouky, promícháme a podlijeme vývarem.
Přidáme kmín, česnek, dochutíme solí a za občasného míchání vaříme 10 minut, okořeníme majoránkou, bazalkou a vaříme ještě 10 minut. Podáváme s čerstvým pečivem.