Marinovaná telecí plec s pikantní náplní
Recepty, GrilováníSuroviny
- 450 g telecí plece – 2 plátky
- Na marinádu:
- 2 kulaté chilli papričky (červená a zelená) – zbavené semínek a nakrájené na drobno
- 2 kozí rohy nakrájené na drobno
- 2 PL mexické pikantní hořčice
- silnější plátek cibule nakrájený na drobno
- špetka černého pepře
- soli
- čerstvý rozmarýn
- bazalka
- petrželka
- 3 dcl červeného suchého vína
- trocha oleje
- alobal
Postup Marinovaná telecí plec s pikantní náplní
Postup přípravy receptu
-
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem marinády odležet přes noc.
Alobal potřeme olejem. Plátky pak přeložíme jakoby do závitku a vložíme na alobal. Ještě pocákáme marinádou a pevně zabalíme. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme po každé straně 30 minut.
Po hodině necháme maso 5 minut odpočinout a opatrně rozbalíme balíček.
Závitky ještě vložíme bez obalu na gril a ogrilujeme na mřížce po každé straně cca 2 minuty, přičemž potíráme marinádou. Servírujeme s jakkoli upravenými brambory. Maso je náramně šťavnaté a voní po použitých surovinách