Guláš na černém pivu s knedlíkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na guláš:
600 g vepřového masa
400 g cibule
100 g rajského protlaku
2 dcl černého piva
olej
tmavá jíška na zahuštění
2 stroužky česneku
sladkou papriku
celý kmín
sůl
pepř
Na knedlíky:
5 rohlíků
polohrubá mouka
2 vejce
1 cibule
1 dcl mléka
olej
svazek pažitky
1 větvičku čerstvé bazalky
1 větvičku čerstvé oregana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme, solí, pepřem, kmínem a sladkou paprikou. K masu přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a nakonec podlijeme černým pivem a dusíme do změknutí. Pro zahuštění zasypeme tmavou jíškou.

  2. Do mísy nakrájíme 5 rohlíků na kostičky, dále přidáme na oleji osmaženou cibulku, na drobno nasekanou bazalku, oregano a pažitku. Vše solíme, opepříme a posypeme moukou.

  3. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše dohromady rukama prohněteme.

  4. Pokud se nám bude těsto lepit, ruce si namočíme do vody nebo přidáme do těsta mouku.

  5. Děláme knedlíky cca o průměru 6-7 cm, které dáme vařit na 10 minut do osolené vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!