Guláš na černém pivu s knedlíkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Na guláš:
- 600 g vepřového masa
- 400 g cibule
- 100 g rajského protlaku
- 2 dcl černého piva
- olej
- tmavá jíška na zahuštění
- 2 stroužky česneku
- sladkou papriku
- celý kmín
- sůl
- pepř
- Na knedlíky:
- 5 rohlíků
- polohrubá mouka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 dcl mléka
- olej
- svazek pažitky
- 1 větvičku čerstvé bazalky
- 1 větvičku čerstvé oregana
- sůl
- pepř
Postup Guláš na černém pivu s knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme, solí, pepřem, kmínem a sladkou paprikou. K masu přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a nakonec podlijeme černým pivem a dusíme do změknutí. Pro zahuštění zasypeme tmavou jíškou.
Do mísy nakrájíme 5 rohlíků na kostičky, dále přidáme na oleji osmaženou cibulku, na drobno nasekanou bazalku, oregano a pažitku. Vše solíme, opepříme a posypeme moukou.
Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše dohromady rukama prohněteme.
Pokud se nám bude těsto lepit, ruce si namočíme do vody nebo přidáme do těsta mouku.
Děláme knedlíky cca o průměru 6-7 cm, které dáme vařit na 10 minut do osolené vody.