Krupicová kaše z rýžové krupičky – bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1/2 l sojového mléka nebo jiného rostlinného
- 3 lžíce rýžové krupičky
- 3 lžíce cukru
- rostlinný margarín
- na ozdob
- kakao
- skořicový cukr
- čerstvé ovoce
Postup Krupicová kaše z rýžové krupičky – bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a necháme chvilku odstát.
Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu.
Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku.
Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.
Do hotové kaše můžeme vmíchat lžíci rostlinného margarínu pro zjemnění, ale není to nutné.
Před podáváním ji ozdobíme tak, jak máme rádi – kakaem, strouhanou čokoládou, skořicovým cukrem, lentilkami, ovocem…