Medovník Boženy Brejchové

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
3 vejce
300 g cukru
3 – 5 lžic medu
1 Hera
1 lžička jedlé sody
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
300 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.

  2. Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova (asi pět plátů).

  3. Krém: Máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.

  4. Potom připravíme posypku z okrajků, které rozdrobíme na jemno.

  5. Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému.

  6. Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou.

  7. Proležením získává dort na vláčnosti a chuti.

  8. V lednici vydrží minimálně týden. Dřív ho ale jistě sníte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!