Medovník Boženy Brejchové
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hladké mouky
- 3 vejce
- 300 g cukru
- 3 – 5 lžic medu
- 1 Hera
- 1 lžička jedlé sody
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 300 g másla
Postup Medovník Boženy Brejchové
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.
Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova (asi pět plátů).
Krém: Máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.
Potom připravíme posypku z okrajků, které rozdrobíme na jemno.
Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému.
Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou.
Proležením získává dort na vláčnosti a chuti.
V lednici vydrží minimálně týden. Dřív ho ale jistě sníte.